SZENIOR ÉLETFA PROGRAM
„A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik.”
Popper Péter
A Szenior Életfa Program

rövidítve SZÉP (mert igenis lehet szép egy idős ember is, ha ráncain túl a bölcsességét, pozitív személyiségét látjuk) az 50 év felettieknek kínál különféle képzéseket, közösségi programokat, információkat.

Bár ma Magyarországon kb. 3,8 millió 50 év feletti ember él úgy gondoljuk, ezek a korosztályok nem kapnak elég figyelmet, mert napjainkban az ageizmus (életkor szerinti diszkrimináció) a társadalomban és a gazdaságban egyaránt megtalálható. A Szenior Életfa Programban a magunk eszközeivel megpróbálunk ez ellen tenni, és örömmel vennénk, ha minél többen kapcsolódnának ehhez a törekvésünkhöz! Közös platform a humánum, a másik ember tisztelete, függetlenül mindenféle politikai ideológiától és vallási nézettől.

Mit kínálunk?

Rövid, praktikus képzések indítása az 50+ korosztálynak informatikai és egyéb témákban. Hisszük, hogy a „digitális bevándorlók” is képesek megtanulni a számítógép, az okostelefon kezelését, szívesen használják a közösségi hálókat és szervezik digitálisan hivatalos ügyeiket vagy vásárlásaikat. Ehhez olyan tanfolyamokat, képzési alkalmakat szervezünk, amelyek teljesen az 50+ korosztály igénye szerint épül fel.

Beszélgetésekkel összekötött előadássorozat szervezése, melynek témái kapcsolódnak életünk mindennapjaihoz vagy kiemelkedő eseményeihez, esetleg fontosabb életszakaszaihoz. Ezek előadói olyan szakemberek, akik saját élettapasztalatukkal is gazdagítják a beszélgetéseket.

Mit tervezünk?

Szeretnénk majd „fellapozni” az Emlékek könyvét és elindítani egy digitális történetmesélést, lehetőséget adni, hogy mindenki megismerhesse Nagyi receptjei-t, és „kinyitjuk” majd a Szívesség kosarunkat is.

Facebook

Közösségi oldalunkon napi híreket olvashat időseket érintő témákban, kiegészítve érdekességekkel és kulturális ajánlatokkal. Csatlakozzon a Facebook oldalunkhoz! Ha szívesen csatlakozik hozzánk, vagy ajánlana másoknak, ossza meg oldalunkat és kövessen bennünket (az úton…)!

Kérdőív

Készítettünk egy kérdőívet, hogy megismerjük az 50+ korosztály oktatási, művelődési, közösségi igényeit, és a válaszok alapján alakítsuk ki a programkínálatunkat. Ezért sokat segítene a kitöltése!

Praktikus képzések
Olyan tanfolyamokat, képzési alkalmakat szervezünk,
amelyek teljesen az 50+ korosztály igénye szerint épülnek fel.
JóKOR-kör
Beszélgetésekkel összekötött előadássorozat,
melynek témái kapcsolódnak életünkhöz. Ezek előadói olyan szakemberek,
akik saját élettapasztalatukkal is gazdagítják a beszélgetéseket.
Mit tervezünk?
Szeretnénk majd „fellapozni” az Emlékek könyvét
és elindítani egy digitális történetmesélést, lehetőséget adni,
hogy mindenki megismerhesse Nagyi receptjei-t,
és „kinyitjuk” majd a Szívesség kosarunkat is.
Facebook
Közösségi oldalunkon napi híreket olvashat időseket érintő témákban,
kiegészítve érdekességekkel és kulturális ajánlatokkal.
Ötvennel a NETen?
Nem tudja kezelni a számítógépet?
Nálunk egyszerűen, az Önnek megfelelő tempóban
egy szenior oktató segítségével ismerheti meg a legfontosabb tudnivalókat.
Elektronikus ügyintézés
Nem szereti a sorban állást a postán, bankban, önkormányzatnál,
szolgáltatóknál? Inkább otthonról, kényelmesen intézné ügyeit,
de nem ismeri az e-szolgáltatásokat?
Iránytű az egészséghez
"Iránytű az egészséghez - nőknek 50 alatt és felett!"
A három előadásból álló program során körbejárjuk
azokat a témákat, melyek - bizonyos kor után - minden nőt foglalkoztatnak.
Készítettünk egy kérdőívet, hogy megismerjük az 50+ korosztály oktatási, művelődési, közösségi igényeit, és a válaszok alapján alakítsuk ki a programkínálatunkat. Ezért sokat segítene a kitöltése!
Közösségi oldalunkon napi híreket olvashat időseket érintő témákban, kiegészítve érdekességekkel és kulturális ajánlatokkal. Ha szívesen csatlakozik hozzánk, vagy ajánlana másoknak, ossza meg oldalunkat és kövessen bennünket (az úton…)!
Írja meg e-mailben kérdéseit, vagy hívjon minket telefonon!